Miten tienata rahaa netissä

Internet antaa nykyään mahdollisuuden työskennellä lähes missä päin maailmaa tahansa. Aina vain useammat työpaikat tarjoavat työntekijöille mahdollisuutta työskennellä ainakin osittain etänä.

Internet tarjoaa myös useita keinoja, joiden kautta työllistää itse itsensä. Ahkera, oma-aloitteinen ja luova persoona voi onnistua luomaan tuottaisankin uran netissä. Lisäksi netistä löytyy paljon sivustoja, joiden kautta voidaan tienata taskurahaa tai mukavia lisätuloja.

Myy osaamistasi

Jos olet nopea kirjoittamaan, ja pystyt tuottamaan selkeää ja kiinnostavaa tekstiä, netistä löytyy sinulle paljon mahdollisuuksia. Palvelut ja perinteinen kaupankäynti elävät murroksessa ja iso osa on siirtynyt jo nettiin. Tämä tarkoittaa sitä, että jatkuvasti tarvitaan enemmän ja enemmän uutta sisältöä. Netistä löytyy useita alustoja, jotka toimivat välittäjänä kirjoittajien ja asiakkaiden kesken. Tekstit julkaistaan nimettöminä, ja sinulle maksetaan palkkio kirjoituksesta. Palkkiot vaihtelevat 5-20 euron välillä. Palkkion suuruuteen vaikuttaa lähinnä tekstin pituus. Jos olet nopea kirjoittamaan, voit päästä kunnollisillekin tuntiansioille. Jos kirjoitustyöt ovat mieleisiä ja juttusi kiinnostavat muitakin, voit harkita oman blogin avaamista. Suosituimmat bloggaajat tienaavat useita tuhansia kuussa. On tosin hyvä pitää mielessä, että todellisuudessa valtaosa blogeista tienaa murto-osan siitä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettetkö juuri sinä voisi menestyä. Kirjoita itsellesi mieleisestä asiasta, valitse mahdollisuuksien mukaan uudenlainen näkökulma ja panosta säännölliseen päivittämiseen.  Pelkkä blogin kirjoittaminen ei luonnollisestikaan täytä taskuja. Rahaa tuovat esimerkiksi Google AdSense-mainokset, affiliate-markkinoiti, bannerimainokset, sponsoroidut julkaisut ja tuotemyynti.

Useat työt, esimerkiksi graafinen suunnittelu, kielien kääntäminen, kuvittaminen, nettisivujen luominen ja copywriting, voivat helposti tulla hoidetuksi täysin virtuaalisesti. Jos sinulta löytyy kyseisiä taitoja, miksipä et hyödyntäisi niitä? Esimerkiksi Fiverr ja Upwork toimivat maailmanlaajuisesti freelancereiden ja asiakkaiden kohtauspaikkana. Asiakkaat löytävät sinut palvelun kautta, samoin maksu välitetään sivuston kautta. Sivustot ottavat  tienaamistasi summista pienen välityspalkkion, loput kilahtavat omalle tilillesi. Jos olet taitava valokuvaaja, voit ladata kuviasi erilaisiin netin kuvapankkeihin. Luot oman profiilisi, lataat kuvat ja kun joku ostaa käyttöoikeudet kuvaasi, sinulla maksetaan provisiot. Tämä on oiva tienaamisen muoto, sillä yhden kerran nettiin ladatulla kuvalla voit jatkaa tienaamista niin kauan kuin asiakkaiden kiinnostus sitä kohtaan riittää. Esimerkiksi Shutterstock on tutustumisen arvoinen palvelu.

Google-mainonta ja affiliate-markkinointi

Onko sinulla perustaidot nettisivujen luomiseen? Sen lisäksi, että voit myydä itseäsi sivujen suunnittelijana, voit hyödyntää taitoa Google-mainoksilla tienaamiseen. Prosessi on yksinkertainen. Aluksi se voi viedä paljon aikaa, mutta jatkossa se tuottaa sinulle passiivista tuloa ilman suurta työpanosta. Tavoitteena on luoda useita, erilaisia nettisivuja, ja pyrkiä ohjaamaan niille mahdollisimman suuret kävijämäärät. Hakukoneoptimointi on tässä vaiheessa hyödyllistä tuntea. Kun sivustot ovat valmiit, sijoitat niille Google-mainoksia. Joka kerta, kun mainosta napsautetaan, saat pienen palkkion.

Toinen, samantyylinen ansaintakeino on affiliate-markkinointi, eli kumppanuusmarkkinointi. Kumppanuusmarkkinoinnissa sinun palkkiosi osuus on suurempi, parhaimmillaan jopa 25 prosenttia, mutta se maksetaan sinulle vai kun linkkiä napsauttanut vie ostoksen loppuun saakka. Provisiosi on sovittu prosenttimäärä ostoksen loppusummasta.

Pientä taskurahaa

Yksi suosituin, yleisin ja helpoin tapa tienata netin kautta, on maksettuihin kyselyihin vastaaminen. Työ on todella yksinkertaista, mutta se näkyy myös palkkioissa – ne tuppaavat olemaan melko pieniä. Usein varsinaisen rahapalkkion sijaan voit saada tuotepalkintoja. Taskurahan tienaamiseen kuitenkin tapa voi sopia oikein hyvin. Tienaat rahaa käytännössä vain klikkailemalla näyttöä.

Clickworker on sivusto, joka tarjoaa käyttäjilleen helppoja työtehtäviä pieniä korvauksia vastaan. Tehtävät voivat olla esimerkiksi lyhyiden videoiden kuvaamista tai muuta vastaavaa. Tämän kaltaiset työt tuovat melko vaatimattomia summia kerrallaan, mutta jos jaksat aktiivisesti puuhailla, voit kerryttää lisäkassaa mukavasti.